خواص چای ترش یا روز چینی چای مکه هم گقته می شود
خواص چای ترش یا روز چینی چای مکه هم گقته می شود
دم کرده ی این گیاه کاهش دهنده ی فشار خون، خنک کننده ی بدن، رقیق
و تصفیه کننده ی خون، کنترل کننده ی کلسترول خون، اختلالات کبدی و
صفراوی و همچنین آرام بخش است
چای ترش از گیاه (هیبیسکوس) یا رز چینی تهیه میشود که از گلبرگ و دانههای آن میتوان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. چای هیبیسکوس دارای رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.
در میان گیاهانی که نام چای را به خود گرفتهاند، چای قرمز یا چای ترش که به آن چای مکه هم میگویند، به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژهای که دارد، جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است.
در عهدباستان از چای سرخ به عنوان شادابکننده و رفـعکـنـنـده عوارض بیماریهای قلبی استفاده میکردند.
مصرف این محصول در تعدادی از فرهنگها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشنهای رسمی از آن استفاده میکنند.
نوشیدن این گیاه را میتوان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون آن به عنوان یک نوشیدنی رژیمی مصرف کرد.
خواص چای ترش
نـوشـیـدنـی ایـن گیاه کاهشدهنده فشار خون، خـنـککـنـنـده بـدن، رقـیـق و تـصـفـیـهکـنـنده خون، کـنترلکننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخشی مناسب میباشد و برعکس چای که باعث دفع آهن میشود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار میآید.
طریقه مصرف چای ترش
افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، میتوانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگهای چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.