انگور
انگور و خواص آن
انگور
نامهای دیگر : تاک ، تنک ، رَز ، تله رز ، رزان ، رزگون ، رزجون ، دیورز ، رش ، تره رش ، مو ، میو ، غوره ، بودادوه ، عنب ، کرَم ، کَرمه البیضاء ، آمبا سلوقی ، Raisin ,Grape, Vine.tree, Grape.vine, Vigne
انواع انگور
بنابر کتاب رستمالتواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریمخان زند عبارتاند از: شاهانی، یاقوتی، خلیلی، عسکری، ریشبابا، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه.
روش کاشت و برداشت انگور
رای کاشت بوته مو ابتدا قلمههایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی بهعنوان مخزن میکارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط در میآورند و آن را در گودالهای آماده شده به ردیف میکارند. پس از کاشت آن را آب میدهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار میآورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل میتواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس میکنند، یعنی شاخههای فرعی و دراز یا شاخههای ضعیف آن را میبرند تا هم فرصت رشد به شاخههای قویتر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را میتوان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفتهاست را با بیل شخم میزنند تا علفهای موجود که در فصل بهار میروید از بین برده شود. زیرا این علفها میتوانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. بعلاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت تر انجام میپذیرد نوع بیدانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانهدار بخاطر درشتی آنها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.
خواص انگور
انگور طبیعتی گرم و تر دارد .
انگور
میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای
مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است
هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است .
امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور
استفاده می کنند . هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ،
عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند .
ترکیبات انگور:
ترکیب شیمیایی : هر یکصد گرم جبه انگور خام شامل ؛ آب 80 – 75 درصد – پروتئین 3/1 درصد – مواد قندی 15 تا 22 درصد – کلسیم 12 میلی گرم – فسفر 20 میلی گرم – آهن 4/0 میلی گرم – سدیم 3 میلی گرم – پتاسیم 173 میلی گرم – تیامین 05/0 میلی گرم – رایبو فلاوین 03/0 میلی گرم – مواد معدنی 9/1 تا 2/1 درصد و مواد فراوان دیگر .
ویتامین های موجود : ویتامین آ – ب – ب1 – سی
خواص درمانی :
1- آن را بخورید مقوی است ، قلب را تقویت می کند ، ادرار آور است ، ترشح کبد را زیاد می کند ، مواد سوداوی و سوخته را دفع می کند ، اعتدال دهنده اخلاط است ، از مسمومیت بدن در مقابل خستگی یا سوء تغذیه جلوگیری می کند ، برای سینه و ریه مفید است ، انسداد مجاری طحال ، ورم امعاء ، تبهای مزمن و سرد ، درد مفاصل و رماتیسم را درمان می کند ، به مزاج لینت می دهد ، ایجاد تشنگی می کند.
2- مادران باردار هر روز به جای صبحانه انگور فراوان بخورند شیر را زیاد و مقوی می سازد .
3- چهل روز به جای صبحانه انگور سبز فراوان بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگری نخورید . بدن را لاغر می کند . اسید اوریک را کم می کند و سمومات را بر طرف می سازد ، خون را صاف و کم خونی را درمان می کند و فشار خون را پائین می آورد ، استسقاء و بواسیر و تشنجات عصبی و امراض روانی را درمان می کند ، از خونریزی ریه جلوگیری می نماید ، درد معده ، ضعف معده و سوء هاضمه که از اثر پرخوری باشد را بر طرف می نماید ، نفخ شکم و یبوست معده را بر طرف می سازد .
4- چهل روز هر روز دو کیلو انگور را آب بگیرید و بنوشید و شبیک و نیم کیلو انگور بجای شام بخورید و در طول رژیم شب تا صبح روی تختی که قسمت پائین آن سی و پنج سانتیمتر بالاتر از سر باشد بخوابید و استراحت کنید . فرمانتاسیون روده را کم می کند ، زخم روده اثنی عشر را درمان می کند .
5- تا می توانید هر روز از خوردن همه چیز پرهیز کنید و به جای خوراک های دیگر تا می توانید ، انگور ریاد یا آب انگور بخورید . چرک سوزاک را از مجرا خارج می نماید و سوزارک را درمان می کند .
6- کودک را کم کم به خوردن آب انگور عادت دهید و رژیم انگور را در آنها اجرا کنید . از راشیتیسم یا نرمی استخوان بچه ها جلوگیری می نماید .
7- هر روز دو لیوان بزرگ آب انگور بنوشید ، یک لیوان بین صبحانه و ناهار ، یک لیوان بین ناهار و شام . ورم و درد شصت پا یا نقرس ، رماتیسم و هموفیلی یا دیر بند آمدن خونریزی را درمان می کند .
8- در حمام خود را بشویید ، بعد مدتی در وان آب گرم بنشینید و یعد از بیرون آمدن از وان تفاله انگور را به بدن بمالید و مدتی صبر کنید بعد آنها را بشویید . درد کمر تا زانو یا سیاتیک یا عرق النساء را درمان می کند .
9- دو برابر آب آن را با یک روغن زیتون مخلوط نموده و روی آتش ملایم بجوشانید و دائم به هم بزنید تا به مرور آب تمام شود و روغن بماند و آن را هر روز بر پوست بمالید . درهم رفتگی و چین و چروک پوست را بر طرف می سازد .
10 – آب آن را در دهان قرقره کنید از خوریزی لثه جلوگیری می کند .
تذکر مهم :
انگور گذشته از خواص درمانی فراوانی که دارد ، عوارضی نیز دارد ؛ برای گرفتگی کبد و نفخ های کلیه مضر است . آب آن برای معدهای تر و نفخی مضراست . و ایجاد گاز و نفخ معده می کند.
اسراف در خوردن آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند . لذا مصرف کنندگان فوق را باید مدّنظر قرار دهید .
انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده . بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است .
Big help, big help. And sueaplrtive news of course.
Excellent goods from you, man. I've take note your stuff prior to and you're just too fantastic. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you assert it. You are making it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can't wait to read far more from you. This is actually a great website.