آلبالو
فواید و خواص میوه آلبالو
مشخصات درخت آلبالو
آلبالو درخچه ای دارد از خانواده Rosaceae ، که برگ های آن سبز و کوچکتر از برگ های گیلاس ، گلهای آن سفید ، میوه آن کوچکتر از گیلاس به رنگ قهوه ای تیره و یا سیاه و ترش و کمی تلخ و آبدار است ، هسته آن تخم مرغی است . این درختچه بومی اروپای چنوبی است و در آسیا و آمریکا نیز انتشار دارد . در ایران در جنگلهای ارسباران ، لرستان ، کردستان و همچنین در همدان و دره کرج می روید .
میوه آلبالو
ترکیب شیمیایی : آب - مواد ازته - مواد هیدروکربنه - مواد چرب - قند آرابینوز - سلولز - کاروتن - اسید سیانیدریک - اسید آلی
در میوه آلبالو ویتامین B و ویتامین C یافت می شود .
خواص درمانی :
- آن را بخورید مدر و صفرا آور و اشتها آور است ، اعصاب را آرامش می بخشد .
- عطش را تشکین می دهد ، مقوی معده گرم است ، حدّت حرارت خون و صفرا و آشفتگی و دل بهم خوردگی و قی صفراوی و اسهال را تسکین می دهد .
- شربت آن برای کاهش تب و برای مبتلایان به ناراحتی های کبدی و ورم های مزمن روده و معده و کلیه مفید است .
- بیست روز صبح به جای صبحانه آن را بخورید و تا ظهر چیز دیگری نخورید ، سوء هاضمه را درمان می کند .
هسته آلبالو :
خواص درمانی : مغز هسته میوه آلبالو را بکوبید و عصاره آن را بگیرید و آن را با یک درصد وزن آن رازیانه کوبیده مخلوط کنید و بخورید ، برای التیام قرحه های مجرای بول و سوزش بول نافع است ، برای خرد کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است .