اسفناج
خواص و فواید اسفناج
اسفناج
گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا
راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن
دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال ۱۸۰۶ در آمریکا
شروع شد .
اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای
آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان
مقاوم است .
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .
اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است ...
● ترکیبات شیمیایی:
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B۳ در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)
ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :
▪ انرژی ۲۰ کالری
▪ آب ۹۰ گرم
▪ پروتئین ۳ گرم
▪ چربی ۰/۳ گرم
▪ مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم
▪ کلسیم ۹۰ میلی گرم
▪ فسفر ۵۰ میلی گرم
▪ آهن ۳/۲ میلی گرم
▪ سدیم ۷۰ میلی گرم
▪ پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
▪ ویتامین آ ۶۰۰۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۱ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۰/۶ میلی گرم
▪ ویتامین ث ۴۰ میلی گرم
● خواص داروئی:
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می باشد .
۲) بدن را قلیایی می کند .
۳) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .
۴) ورم روده کوچک را رفع می کند .
۵)برای ورم ریه مفید است .
۶)ملین است و یبوست را برطرف می کند .
۷)برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .
۸) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .
۹) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
۱۰)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .
۱۱) برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با حو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .
۱۲)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .
۱۳)اگر آش اسفناج را ب آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .
۱۴) خوردن اسفناج از سطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند .
۱۵)حقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، حنجره و رحم موثر است .
۱۶)اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .
۱۷)بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
۱۸) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .
۱۹)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .
۲۰)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .
۲۱)اسفناج پته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .
۲۲)رماتیسم و نقرس را درمان می کند .
۲۳)برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
۲۴) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند .
۲۵) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .
۲۶)تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .
۲۷)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .
۲۸) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .
۲۹) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . با همان مقدر روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و باو بدهید .
۳۰)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .
● مضرات :
اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند
ویرایش و تلخیص:آکاایران
WOW just what I was looking for. Came here by searching for driving