بادام زمینی

بادام زمینی و خواص و فواید آن

 

Peanuts 3

X

بادام زمینی و خواص و فواید آن

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته‌زمینی)‌ ، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و از آنجا به نقاط به مختلف دنیا برده شده‌ است. بوته آن که بوته‌ای یک سالانه‌است ۳۰ تا۵۰ سانت ارتفاع دارد.

 

Peanuts 3

 

 

تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است.

طی یک مطالعه در یکی از دانشگاه های آمریکا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره آن در کاهش کلسترول خون، با میانگین رژیم غذایی آمریکایی ها مقایسه شد. نتایج نشان داد که خطر بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرر بادام زمینی( هر بار به مقدار کم) کاهش می یابد.

اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی

۱- کاهش کل کلسترول وLDL کلسترول ( کلسترول بد)

۲- حفظ و نگهداریHDL کلسترول ( کلسترول خوب)

۳- کاهش تری گلیسیرید

همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.

بادام زمینی و کره آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را که به سختی بدست می آیند، تامین می کنند که این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیک، ویتامینE ، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی می باشند.

 

نکته:

یک واحد بادام زمینی معادل ۲ قاشق غذاخوری بادام زمینی است که تقریباً به اندازه انگشت شست شما است.

بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پتاسیم- اسید فولیک- نیاسین- اسید پانتوتنیک- فسفر- منیزیم- روی و ویتامینB1 می باشد.

کره بادام زمینی منبع ویتامینB6- اسید فولیک- فسفر- منیزیم- روی و پتاسیم است و نیز منبع بسیار خوب و عالی نیاسین می باشد.

وقتی توصیه می شود افراد بایستی دریافت چربی خود را بصورت متعادل تنظیم کنند به این معنا نیست که بایستی چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنند. طبق توصیه های تغذیه ای تا ۳۰ درصد انرژی غذا را می توان از چربی ها بدست آورد و این مقدار مناسبی است . البته نوع چربی که این ۳۰ درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.

چربی موجود در بادام زمینی و کره آن:

-چربی غیر اشباع پلی ( چربی خوب )

-چربی اشباع ( چربی بد )

-چربی غیر اشباع مونو ( چربی خوب )

* ۸۵ درصد چربی بادام زمینی، چربی غیر اشباع (خوب) است. (۵۰ درصد چربی های غیراشباع مونو و ۳۵ درصد چربی های غیراشباع پلی )

* چربی های غیراشباع، کلسترول خون را پائین می آورند و از این طریق در سلامت قلب مؤثرند.

* ۱۵ درصد چربی بادام زمینی و کره آن، چربی اشباع ( بد) است.

* بادام زمینی و کره آن، چربی های ترانس ندارند.

* چربی های اشباع و ترانس، هر دو باعث افزایش کلسترول خون می شوند.

* بادام زمینی و کره آن کلسترول ندارند.

 

بادام زمینی

 

میزان مواد مغذی موجود در بادام زمینی و کره آن:

 

بادام زمینی

(۳۰ گرم )

کره بادام زمینی

( ۳۰میلی لیتر)

مواد مغذی
۱۷۴۱۹۲انرژی
۹/۷ گرم۲/۸ گرمپروتئین
۸/۱۴گرم

۳/۷ گرم

۷/۴ گرم

۱/۲ گرم

۰ گرم

۵/۱۶گرم

۹/۷ گرم

۵/۴ گرم

۳/۳ گرم

۰ گرم

چربی

غیراشباع مونو

غیراشباع پلی

اشباع

کلسترول

۷/۵ گرم۲/۶ گرمکربوهیدرات
۲/۲ گرم۸/۱ گرمفیبر
۱۳۰ میلی گرم۱۵۱ میلی گرمسدیم
۲۰۴ میلی گرم۲۱۷ میلی گرمپتاسیم
۵۵ میلی گرم۵۱ میلی گرممنیزیم
۲ میلی گرم۹/۰ میلی گرمروی
۰۳۹/۰ میلی گرم۰۴/۰ میلی گرمآهن
۳۸ میکرو گرم۲۴ میکروگرماسید فولیک
۰۸/۰ میلی گرم۰۳/۰ میلی گرمویتامینB1
6/5 معادل نیاسین(NE)7/5 معادل نیاسین(NE)نیاسین
۰۸/۰ میلی گرم۱۵/۰ میلی گرمویتامینB6
155 میلی گرم۱۱۹ میلی گرمفسفر

 

 

بادام زمینی

 

فواید بادام زمینی

۱- بادام زمینی موجب گشاد شدن رگ های بدن و تسهیل جریان خون می شود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می کند.

۲- یک رژیم دارای بادام زمینی، به خاطر افزایش منیزیم، فولات، فیبر، مس و ویتامین E ، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مصرف ۲۸ گرم بادام زمینی در روز، موجب کاهش بیماری قلبی می گردد. برای جلوگیری از بیماری قلبی، حداقل ۱ مشت بادام زمینی و دیگر آجیل ها یا ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را ۴ بار در هفته میل کنید.

۳- اگر ۲۸ گرم بادام زمینی، آجیل و یا کره بادام زمینی در هفته میل کنید، ۲۵درصد خطر پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم کرده اید.

۴- به خاطر دارا بودن چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه می شود که بهمیزان کم ار آن بخورند. بیشتر از ۱ مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن می گردد.

۵- بادام زمینی را ۲ بار یا بیشتر در هفته مصرف کنید. ثابت شده است زنانی که از این امر پیروی می کنند، تا ۸۵ درصد سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده اند و به همین ترتیب مردان تا ۲۷ درصد این سرطان را کاهش داده اند.

۶- میوه نارس آن، ترشح شیر را زیاد می کند.

۷- روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست می باشد.

۸- بادام زمینی از نظر خواص، شبیه روغن زیتون می باشد.

 

مضرات بادام زمینی:

بسیاری از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. معمولا آلرژی افراد به بادام زمینی، در دوران کودکی ظاهر می شود.

اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.

 

منبع » تبیان

 

 

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...